Groothandel Gadgets China

Groothandel telefoon accessoires

Zoek jij een groothandel die gadgets verkoopt uit China? Dan krijg je in dit artikel alles wat je nodig hebt en meer. Om te beginnen kun je een kijkje nemen in onze eigen gadget groothandel vol met top gadgets uit China.

De meeste gadgets en telefoonaccessoires worden in China gemaakt. Zeker de budget gadgets komen van deze kanten. Ben jij van plan om gadgets te gaan verkopen of doe je dit al en zoek je een nieuwe groothandel, dan is het verstandig enkele gadgets uit China in jouw assortiment op te nemen.

De vraag naar deze gadgets wordt steeds groter en de kwaliteit steeds beter!

Je kunt deze producten ofwel inkopen bij een groothandel gadgets die in China is gelegen, maar ook kun je ervoor kiezen deze producten in te kopen bij een Nederlandse groothandel in gadgets die de producten uit China doet importeren.

Wat jij het beste kunt doen met jouw bedrijf, zelf importeren of dit laten doen is voor ieder bedrijf anders. Als je zelf gaat importeren zorg er dan wel voor dat je goed op de hoogte bent van alle wetten en regelgeving die erbij komen kijken als je gaat inkopen bij een groothandel gadgets in China.

Als je bij een groothandel in Nederland inkoopt krijg je met veel minder problemen te maken en vaak is het onder de streep nog goedkoper ook. Maak voor jezelf dus een goede afweging. Om jouw hierbij te helpen komen hieronder enkele punten waar je op moet letten als je gaat inkopen bij een gadget groothandel in China.

 

Groothandel gadgets China, waar op letten?

  • Kwaliteit gadgets zijn in jouw ogen anders dan in die van een Chinees – Als jij gadgets gaat inkopen bij een groothandel in China dan zul je er al snel achter komen dat de kwaliteit niet altijd even best is! Veel handelaren in China maken misbruik van de situatie en verkopen regelrechte troep. Ook komt het vaak voor dat de kwaliteit niet constant is. De ene partij is geweldig en bij de andere partij is de helft kapot. Zeker als je met elektrische gadgets gaat werken is het van groot belang hier goed op te controleren. Als er brandgevaarlijke situaties ontstaan door de gadgets die jij verkoopt krijg je grote problemen. Controleer je groothandel gadgets in China dus grondig! Ga op bezoek naar de fabriek, maak duidelijke afspraken en leg dit goed vast. Bezichtig het productie proces en controleer eventuele certificaten.
  • Ruilen is bijna niet mogelijk – Als je gadgets gaat inkopen bij een groothandel in China dan wordt ruilen erg moeilijk. Over het algemeen ruilen de fabrikanten uit China niets en schepen ze het af op: “Het is normaal voor producten van deze prijs dat er een deel niet goed of niet werkt”. Als je toch de mogelijkheid krijg om de producten te ruilen of je geld terug te krijgen, dan is het terug sturen vaak duurder dan dat je nieuwe producten koopt. Houdt er dus rekening mee dat als je gadgets gaat inkopen bij een groothandel in China je een X percentage derf hebt. Hoeveel dit is varieert per product en leverancier.
  • Let goed op de bedragen op de facturen – In China betalen ze uitvoerbelasting. Om deze reden zetten de gadget groothandelaren in China kleinere bedragen op de factuur dan je eigenlijk betaald. Hierdoor betaal jij minder invoerrechten en minder BTW. Dit lijkt misschien leuk, maar in de realiteit breek je hiermee de wet. Als de belastingdienst er achter komt heb je een groot probleem. Het herstellen van een partij die in ingevoerd onder het verkeerde bedrag is een heel gedoe!
  • Houdt er rekening mee dat je invoerrechten moet betalen – Als je een prijs krijg van je gadget groothandel in China, dan moet je er rekening mee houden dat hier invoerrechten over betaald moeten worden. Deze invoerrechten worden bepaald door de bijbehorende TARIC code voor het product. Ook wel de HS code genoemd. Het vinden van de juiste code is bijzonder tijdrovend. Wel zijn er betaalde websites om deze codes te vinden die ontzettend goed werken, maar dit moet in je budget passen. Wel verdient dit zichzelf terug. Als je de verkeerde code dan kan je dit enkele procenten schelen op de inkoop. Als je geen code erop zet wordt er een code gekozen door de belasting of de partij die de invoer voor jouw regelt. In dit geval zul je meestal niet de voordeligste TARIC code hebben en dus teveel betalen voor jouw producten.
  • Je krijgt te maken met meer boekhouding en administratie – Als jij gadgets gaat importeren bij een gadget groothandel China, dan krijg je te maken met meer boekhouding en administratie. Om te beginnen moet je invoerdocumenten regelen, je krijgt losse btw facturen naast de facturen van de producten. Verder krijg je te maken met de invoerrechten en de btw die hierover wordt geheven. Daar komt bij dat je werkt met een vreemde valuta en hier worden ook transactiekosten over gerekend door jouw bank. Dit alles moet goed verwerkt worden en in goede banen geleid worden zodat alles op de juiste plek terecht komt.
  • Verzending van de gadget uit China is niet altijd even makkelijk – Het verzenden van de gadgets kan een duur grapje worden. In veel gevallen levert een groothandel gadgets China onder FOB. Dit wilt zeggen dat jij het vervoer moet regelen vanaf hun voordeur (of vanaf de haven). Als de fabrikant wel transport voor je kan regelen heb je kans dat dit enorm lang gaat duren of uitzonderlijk duur is.
  • Je krijgt niet altijd wat je verwacht – Als je geen duidelijke afspraken hebt gemaakt moet je er rekening mee houden dat je wel eens wat gaat krijgen waar je niet op rekende. Om een voorbeeld te noemen: Veel groothandel gadgets uit China verzenden de producten en verpakkingen los van elkaar. Hierdoor kunnen ze het goedkoper verzenden en kost het hun minder tijd en dus geld om het in elkaar te zetten. Jij moet hierdoor alle producten zelf met de hand verpakken (of dit laten doen). Dit kost tijd en dus geld. Als je met grote partijen gadgets werkt dan gaan hier best wel wat extra kosten in zitten.

Dit zijn slechte enkele, maar wel de meestvoorkomende aandachtspunten als je gadgets gaat inkopen bij een groothandel in China. Houdt goed rekening met alle extra kosten en tijd die je kwijt bent en maak een goede overweging of je niet beter kunt inkopen bij een groothandel of importeur hier in Nederland. Deze bedrijven doen niet anders, dan kan jij focussen op jouw eigen bedrijvigheid.

Lijkt het jouw beter om gadgets gewoon in te kopen bij een groothandel in Nederland? Heb jij geen zin in alle problemen en bijkomende kosten als je gaat inkopen bij een groothandel gadgets China? Neem dan eens een kijkje in onze gadget groothandel.

Groothandel telefoon accessoires

Comments are closed.