Groothandel telefoon accessoires China

Groothandel telefoon accessoires

Telefoon accessoires zijn hot topic de laatste jaren. Het is een sterk groeiende markt die goed is voor tientallen miljarden. Al met al een goede markt om je in te begeven. Als jij een verkoper van telefoon accessoires bent dan heb je een goede groothandel telefoon accessoires nodig.

Als je in deze branche zit is de kans groothandel dat je jouw ogen wel eens gericht hebt op China. Vrijwel alle telefoon accessoires worden in China gemaakt het lijkt dus een logische keuze om een groothandel telefoon accessoires in China te zoeken.

Al lijkt het een voor de hand liggende keuze om je inkopen te doen bij een groothandel telefoon accessoires in China, er zitten vele nadelen aan als je hier niet op de juiste manier kunt doen. Om jouw te behoeden van deze valkuilen zijn hieronder enkele aandachtspunten als jij gaat inkopen bij een groothandel telefoon accessoires China.

  • In China betalen ze uitvoerbelasting. Om dit minder te betalen zetten ze in China lagere bedragen op de factuur. Hierdoor klopt er niets van de waarde die jij moet invoeren en krijg je een hoop problemen met de belasting en douane. Het herstellen hiervan kan erg lastig zijn.
  • Je moet de producten importeren en aangeven bij de Douane. Je kunt dit ook laten doen maar hier moet je natuurlijk voor betalen. Bij het invoeren maak je gebruik van een TARIC code. Aan de hand van deze code worden de invoerrechten bepaald. In de meeste gevallen kun je meerdere TARIC codes gebruiken voor 1 product en dit kan meerdere procenten schelen op je inkoop. Het vinden van deze codes is een drama, behalve als je er betaalde programma’s voor gebruikt.
  • Als je gaat inkopen bij een groothandel telefoon accessoires China, dan wordt ruilen erg moeilijk. Houdt er dus rekening mee dat je ongeveer 10% defecte producten hebt die je niet kunt ruilen. Dot moet bij de kosten geteld worden, als je gewoon inkoopt bij een groothandel in Nederland, kun je defecte producten makkelijk retour sturen.
  • Vaak raken producten en verpakkingen beschadigd tijdens het transport als je gaat inkopen bij een groothandel telefoon accessoires in China. De pakketten hebben een lange weg te gaan en krijgen meestal de nodige klappen tijdens het transport. De producten met een defecte verpakking zijn vaak ook niet goed te verkopen. Mensen verwachten immers een mooi, niet beschadigt product.
  • Als je gaat inkopen bij een groothandel telefoon accessoires in China dan wordt jij voor de wet gezien als fabrikant. Dit is zeker van belang als je elektronische telefoon accessoires gaat inkopen. Hier kan brand gevaar bij ontstaan en als jij de producten de EU handelszone inhaalt ben jij eindverantwoordelijk. Je moet dus zeker zijn van de kwaliteit die je importeert!
  • Dat brengt me direct bij het volgende punt en dat is dat de kwaliteit meestal niet constant is als je telefoon accessoires inkoopt bij een groothandel in China. De ene keer krijg je pracht producten met super kwaliteit en de volgende keer is alles aan elkaar geplakt (bij wijze van spreken).

 

Voordat je telefoon accessoires gaat inkopen in China moet je jezelf dus de vraag stellen of dit wel de slimste keuze is. Krijg je het meeste waar voor je geld, betaal je wel echt de laagste prijs, kun je de producten wel met een gerust hart verkopen, enzovoorts.

Al met al is het in de meeste gevallen verstandiger om je telefoon accessoires in te kopen bij een Nederlandse groothandel. Dan kun jij de focus houden op wat jij het beste doet en dat is telefoon accessoires verkopen aan consumenten en dan kun je het importeren overlaten aan een bedrijf dat daar in specialiseert.

Doorgaans resulteert dit in betere inkoopprijzen voor jou, minder risico en klanten die meer tevreden zijn met de producten die ze bij jouw aanschaffen.

Heeft u nog geen kennis gemaakt met onze groothandel? Bekijk dan hier ons assortiment. 

Groothandel telefoon accessoires

Comments are closed.