Zelf een groothandel beginnen

Groothandel telefoon accessoires

Zelf een groothandel beginnen, waar  moet je beginnen tussen al die bedrijven met het grote kapitaal? Als je een bedrijf wilt starten dan is een eigen groothandel beginnen misschien wel precies waar jij van droomt.

Nog niet al te lang geleden stond ik dan in jouw schoenen. Met een zeer klein budget ben ik Cahec Global begonnen. Het begon allemaal met slechts 5 tablets die ik heb ingekocht via een faillissement veiling en vervolgens via Marktplaats heb verkocht.

Dit heb ik enkele keren gedaan met diverse producten. De partijen werden na enkele keren wel wat groter dan 5 stuks en ook zocht ik naar andere manieren om klanten te vinden aangezien ik in bulk wilde verkopen en zelf een groothandel wilde beginnen.

Toen er wat meer budget was heb ik een goede vriend en collega ondernemer om hulp gevraagd en zijn we samen naar Shenzhen China gegaan om afspraken te maken met fabrikanten en handelsagenten. We wilde namelijk goed weten waar de producten vandaan komen die we verkopen.

Als je zelf een groothandel gaat beginnen zijn er diverse problemen waar je tegenaan gaat lopen. Ook wij lopen nog regelmatig tegen een probleem aan, maar lossen dit op zo goed als dit binnen onze macht ligt. Inmiddels is Cahec Global flink gegroeid en voorzien wij ook diverse andere groothandels van producten vanwege onze zeer lage prijzen, goede kwaliteit en top service.

Ook helpen wij starters aan producten die zelf een groothandel beginnen.

Als jij ook op het punt staat om zelf een groothandel te beginnen dan zijn er enkele valkuilen waar ik je voor wil behoeden. Hieronder zijn enkele veel voorkomende valkuilen als je zelf een groothandel gaat beginnen:

  • Koop nooit teveel voorraad voordat je weet dat je het kunt verkopen. Zelf een groothandel beginnen kan veel geld opleveren, maar als je enkel voorraad hebt liggen die je niet snel genoeg weg krijgt hebt niet voldoende kapitaal om nieuwe klanten aan te nemen en in te spelen op nieuwe populaire producten. Je zult dan snel met je rug tegen de muur staan en zonder bedrijf zitten maar met een hoop dode voorraad.
  • Houdt er rekening mee dat je een retour kunt krijgen. In de B2B heb je hier minder last van omdat je het eigenlijk niet terug hoeft te nemen (behalve als het kapot is), maar het is wel zo netjes om dit toch te doen voor een goede klant. Daarnaast gaan er ook dingen stuk en krijg je als nog retours. In de groothandel zijn de orders groot en de marges klein. Zeker als je een nieuwe investering hebt moeten maken om de producten te leveren kan een retour een flinke klap zijn. Je hebt plots minder liquiditeit en een hoop voorraad die je wellicht niet snel weer weg krijgt. Als je de klant voorruit hebt laten betalen en zelf niet voldoende op de rekening had om de gehele order te dekken kun je een flink probleem hebben!
  • Faillissementen en partijhandel zijn prima manieren om van tijd tot tijd leuke A merken aan te bieden of een partij tegen een echte dumpprijs te kopen. Als je dit gaat doen let er dan wel op dat alles in orde is voordat je een rechtzaak aan je broek hebt hangen. Als je zelf een groothandel gaat beginnen en je komt een leuke buitenkans tegen controleer de verkoper goed! Controleer de producten en controleer of er geen verkooprestricties zijn. Zeker met A merken moet je voorzichtig zijn. Er is voor namaak, je mag producten in enkele gevallen niet zomaar verkopen en voor je het weet heb je een rechtzaak aan je broek hangen en is het afgelopen met zelf een groothandel beginnen.
  • Zorg voor een goede en betrouwbare leverancier. Zelf een groothandel beginnen betekend dat je een goede aanvoer van producten moet heb. Je moet producten in de juiste hoeveelheden kunnen krijgen en tegen een acceptabele prijs. Je wilt niet dat je producten moet leveren aan een klant en dat er vervolgens niks komt van jouw eigen leverancier of fabrikant. Zorg ervoor dat je werkt met een betrouwbare partner waarvan je weet wat je krijgt en wanneer je het krijgt.
  • Als je zelf een groothandel wilt beginnen en je krijgt een klant die meer besteld dan jij in voorraad hebt laat de klant dan betalen voordat jij de voorraad aanvult. Iemand die zegt dat die iets wilt bestellen en iemand die daadwerkelijk betaald zijn 2 hele verschillende dingen. Zeker bij een groothandel krijg je vaak een mail van mensen die vervolgens nog prijzen gaan vergelijken bij hun huidige leveranciers. Als jij je voorraad al hebt aangevuld omdat je denkt een grote bestelling te krijgen in je groothandel en de klant vervolgens niet koopt, zit jij weer met een grote bulk voorraad dat een hoop geld heeft gekost.
  • Zelf een groothandel beginnen lijkt in eerste instantie misschien niet heel moeilijk, maar je zult snel merken dat bedrijven niet snel inkopen bij een nieuwe groothandel. Veel (grote) bedrijven hebben vaste leveranciers die ze voorzien van een compleet assortiment. Om hier tussen te komen is niet makkelijk (of goedkoop). Natuurlijk zijn er manieren om toch klanten binnen te halen met een niet al te groot budget. Als je verstand hebt van SEO en websites kun je online al de nodige klanten binnen halen. Ook kun je gebruik maken van websites zoals www.partijhandelaren.com of www.stock4you..nl. Dit zijn websites waar handelaren hun partijen gratis op kunnen plaatsen. Een soort marktplaats voor groothandels en partijhandelaren als het ware. Dit is een prima manier om je eerste klanten te vinden. De telefoon in je handen pakken en beginnen te bellen is ook nog altijd erg effectief als je weet wat je doet.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer valkuilen en problemen die erbij komen kijken als je zelf een groothandel gaat beginnen. Maar dat wilt niet zeggen dat het onmogelijk is. Zelf een groothandel beginnen geeft net als iedere andere onderneming problemen en als ondernemer is het onze taak deze op de juiste manier op te lossen.

Ben jij opzoek naar een leverancier voor je eigen groothandel? Neem dan eens een kijkje in onze groothandel. Ook nodig ik je uit om in te schijven op onze nieuwsbrief, hier ontvangt je extra voordelige partijen die voorkomen uit onze eigen rest.

Groothandel telefoon accessoires

Comments are closed.